Netradiční představení má za sebou ředitel Domova Jeřabina Pelhřimov Petr Krčál. V rámci rubriky Dnes vařím já prozradil čtenářům Jihlavských listů, že rád a často vaří a peče. Podělil se rovněž o recept na víkend. V kuchyni tráví čas nejen doma, ale také s klienty našeho zařízení, kde pravidelně pořádáme dny národních kuchyní. Klienti již vyzkoušeli recepty z Itálie, Maďarska a Francie. „Doma pak vařím zejména české recepty, které mě naučila moje mamka. Mnohé jsem se naučil od ní, protože ona byla opravdu nejenom vzácná žena, ale také výborná kuchařka. Dodnes vzpomínám na její recept na svíčkovou z králíka nebo na pečenou kačenu s jablky,“ uvedl na stránkách deníku Petr Krčál. Prozradil také, že si rád vymýšlí originální recepty, jež dostávají i originální názvy. Čtenáři si pak dle jeho receptu mohli připravit oběd na víkend. Jde o maďarský recept, který není náročný a chutná výborně. Vyzkoušejte a pochutnejte si na maďarských kuřecích prsíčkách.
Potřebovat k tomu budete:
Postup:
Ve velké pánvi rozpálíme olej a asi 10 minut v něm opékáme prsíčka, až ze všech stran pěkně zhnědnou. Oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli. Opereme paprikový lusk a nakrájíme ho na proužky. Rajčata z konzervy necháme okapat a pak nadrobno nakrájíme. Kuřecí prsíčka vyjmeme z pánve a osolíme. Do pánve dáme papriku a cibuli a dusíme asi 3 minuty – dokud nezačnou měknout. Do pánve přidáme rajčata, kuřecí vývar a sladkou papriku a směs rychle uvedeme do varu. Pak přidáme kuřecí prsíčka a při mírné teplotě je přikryté dusíme asi 10 minut. Vmícháme kyselou smetanu, prohřejeme ji, ale již dále nevaříme. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a ozdobíme sekanou petrželkou.